Housky

Napsal Dana (») v pondělí 23. 10. 2017 v kategorii Pečení, přečteno: 1525×
housky.jpg

HOUSKY (recept od Ivany Hlaváčkové)

RECEPT:

Zadělávám v pekárně, takže píšu v pořadí, v jakém dávám do pekárny:

1 žloutek (bílek schovat na potření hotových housek), 100 ml oleje, 100 ml mléka, 200 ml vody, 1 kávová lžička soli, 600 g hladké mouky (v původním receptu 500 g, ale přišlo mi těsto moc řídké a špatně se s ním pracovalo), 2 kávové lžičky cukru písek, kostka droždí (42 g), polévková lžíce sušeného mléka (lze i bez, rozdíl nepoznám, ale dávám jí smile)

Pekárna na program "hnětení", můj trvá 15 minut. Po skončení hned těsto vyklopím, rozdělím na 15 stejných dílů (já cvok si to vážím, vychází to na cca 73 g na housku). Každý dílek rozdělím na tři (to už nevážím ani jásmile) a pletu housky. Krásně se mi vejdou na plech. Když začínám motat, rozpállím troubu na 230 stupňů, horní, dolní ohřev. Potřu bílkem, posolím, některé ještě posypu mákem či kmínem. Dám do trouby a peču cca 12 minut. Obvykle déle, mám raději víc do zlatova... V troubě hodně nabydou! Pak hned přendám na mřížku, ať se nezapařují odspoda... Případné nadbytky zamrazím. 

DOBROU CHUŤ!

EDIT:

Oblíbila jsem si pletení z jednoho pramene. Je to rychlejší, nemusím se stresovat tím, že mám každý pramen jinak velkýsmile. A protože se mě na pletení ptala spousta lidí, tak jsem natočila video, jak pletu. Můžete se podívat i vysmile:

https://youtu.be/3wdRhsoA4us

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a šest