Lívance z droždí

Napsal Dana (») v neděli 30. 4. 2017 v kategorii Pečení, přečteno: 741×
img-3991.jpg

Toto jsou nejlepší lívance, jaké jsem kdy jedla. Mamka získala kdysi dávno recept od své ne příliš oblíbené kolegyněsmile, ale lívance fakt luxusnísmile. Nadýchané, ne příliš pracné...

RECEPT:

45 dkg hladké mouky, 60 dkg mléka, 3 dkg droždí, 3 dkg cukru písek, 3 žloutky, sůl (mezi prsty), citronová kůra (není potřeba)

Necháme ve vlažném mléce vzejít droždí spolu s cukrem - cca 15 minut. 

Do mouky přidáme sůl, žloutky, mléko s droždím a cukrem. Důkladně promícháme (mléko přidáváme postupně, ať se neutvoří kousky) a necháme kynout. V původním receptu je 30 minut, já nechávám 1,5 - 2 hodiny. Opravdu hodně vykyne, je potřeba zadělávat ve velkém hrnci. A pak už pečemesmile

Dávám na vrch lívanců buď marmeládu a zakysanou smetanu a nebo potřu rozpuštěným máslem a z obou stran obalím v cukru smíchaným se skořicí. Zapíjím mlékemsmile. DOBROU CHUŤ!

Dejte vědět, jak se zadařilo vám!smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a šest