Dýňová polévka

Napsal Dana (») v úterý 3. 11. 2020 v kategorii Vaření, přečteno: 145×
img-2713.jpg

Dýňová polévka je moje oblíbená podzimní polévka. Většinou vařím jen vývary, ale na podzim zařazuji i tuhle. Obvykle ji vařím z dýně hokaido, nejvíc mi z ní chutná. Receptů je všude spousta, dají se do polévky přidat různé pochutiny, dýně se dá zapéct v troubě, ale já mám nejraději tuhle rychlovku. Nepřijde mi horší a je fakt za chvíli. 

RECEPT:

1 dýně hokaido (cca 1 kg), 1 střední cibule, olej, sůl, pepř, smetana na vaření, 1 l vařící vody

Dýni rozpůlíme a vydlabeme (zbavíme semínek). Nakrájíme na kusy (já dělám menší, aby rychleji změkla). Na olej dáme zpěnit na kostičky nakrájenou cibuli (lze i 2 stroužky česneku). Až zesklovatí, přidáme dýni. Chvíli obděláme a zalijeme vřící vodou. Uvaříme do změknutí dýně. Polévku odstavíme a necháme vychladnout (pokud nestíhám, tak jí nenechávám vychladnout). Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme dle chuti sůl, pepř. Zalijeme smetanou. Někdy dám půlku, někdy celou, dle chuti, nálady, hustoty polévky. Pokud je polévka stále moc hustá, přidáme ještě vodu. Přihřejeme a můžeme podávat. Zdobit můžeme zakysanou smetanou, petrželkou, dýňovým olejem či jen na trošce oleje oprahnutými dýňovými semínky.

DOBROU CHUŤ a dejte vědět, jak jste si pochutnali smile.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a tři